ALGEMENE LANDENINFO CAMBODJA

Officiële naam: Koninkrijk Cambodja
Ligging Cambodja: Cambodja ligt in het zuidwestelijk deel van Zuid-Oost-Azië. Het grenst aan Thailand (noordwest en west), Laos (noord en noordoost) en de Golf van Thailand (zuid).
Hoofdstad Cambodja: Phnom Penh
Oppervlakte Cambodja: 181.035 km² (bijna 6 keer zo groot als België)
Staatsvorm Cambodja: Constitutionele monarchie
Inwoners Cambodja: 10.766.700
Bevolking Cambodja: Khmer (94%), Chinezen (3%), Maleisiërs (2,3%). Kleine etnische minderheden zijn Vietnamezen, Thai, Laos en Kola.
Talen Cambodja: De officiële taal is Khmer.
Religies Cambodja: De officiële godsdienst is het Boeddhisme. Ongeveer 95 % van de bevolking is Theravada Boeddhist, 2% is moslim en de rest zijn onder meer Mahayana Boedhisten of Katholieken.
Munt Cambodja: De Nieuwe Riel is onderverdeeld in 100 Sen.

VERVOER EN VERBLIJF CAMBODJA

 

REISDOCUMENTEN CAMBODJA

Paspoort en visum zijn verplicht als je naar Cambodja wilt reizen. Vind hier meer informatie over: Visum voor Cambodja

VACCINATIE & GEZONDHEID CAMBODJA

Aanbevolen vaccinaties in Cambodja zijn: hepatitis a en b, polio en buiktyfus.
Medicatie voor malaria wordt aanbevolen om te gebruiken in het land. Denk eraan dat je met een anti-malariakuur moet beginnen ruim voor je vertrekt.
Van mei tot oktober is er (afhankelijk van accommodatie en duur van verblijf) een verhoogd risico op Japanse encefalitis.
Er komt geen gele koorts voor in Cambodja. Vaccinatie is alleen verplicht voor reizigers die uit een land komen waar wel een verhoogd risico op gele koorts is.
Kijk ALTIJD voor de ACTUELE vaccinaties per land.

KLIMAAT CAMBODJA

Cambodja heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen: een regenseizoen (van mei tot oktober) en een droog seizoen (van november tot april). Het is er het hele jaar heet en vochtig. De gemiddelde jaartemperatuur voor Phnom Penh is 27 graden Celsius.

cambodja