Algemene landeninfo Belize

Officiële naam: Belize (Belize is voormalig Brits Honduras.)
Ligging Belize: Belize ligt aan de oostelijke kustlijn van Midden-Amerika, aan de Caraïbische Zee, tussen Guatemala en Mexico. Hoofdstad Belize: Belmopan
Oppervlakte Belize: 22.960 km²
Staatsvorm Belize: Parlementaire democratie.
Inwoners Belize: 249.183
Bevolking Belize: De bevolking is grotendeels van gemengde afkomst. Vooral Creolen en Mestiezen.
Talen Belize: De officiële taal is Engels. Er wordt ook Spaans, Maya, Garifuna en Creools gesproken.
Religies Belize: rooms-katholiek (62%), protestant (30%) en andere
Munt Belize: De Dollar (BZD) is onderverdeeld in 100 Cents.

Vervoer & verblijf Belize

Reisdocumenten Belize

Als je wilt reizen naar Belize dan moet je in het bezit zijn van een paspoort dat na het verblijf nog minimaal 6 maanden geldig is. Zonder paspoort kun je het land niet in. Als je minder dan een maand naar Belize wilt, hoef je geen visum aan te vragen. Mocht je langer naar Belize willen gaan dan moet je wel in het bezit zijn van een visum.

Vaccinatie & gezondheid Belize

Als je naar Belize wilt reizen is vaccinatie tegen gele koorts enkel verplicht voor reizigers die uit een land komen met een risico op gele koorts. Vaccinatie is aanbevolen voor hepatitis a. Er is een matig tot laag risico op hepatitis b en buiktyfus. Medicatie tegen malaria is aanbevolen in Belize. Denk eraan dat je met een anti-malariakuur moet beginnen ruim voor je vertrekdatum.
Kijk ALTIJD voor de ACTUELE vaccinaties per land.

Klimaat Belize

Belize kent een Subtropisch klimaat. Het is er het hele jaar door heet en vochtig. Het droge seizoen van Belize beperkt zich van februari tot maart (en meestal nog enkele weken in augustus). In de andere maanden kan er regen vallen. Van juli tot oktober zijn er vaak zware tropische stormen dit noemt men ook wel het ‘mauger’ seizoen.

Belize kent een gemiddelde dagtemperatuur van 26°C, de maximale temperatuur van Belize ligt rond de 36°C. Het kan op zijn zachtst gezegd dus erg warm worden in Belize en dan hebben we het nog niet eens over de gevoelstemperatuur. In het binnenland kunnen de temperaturen erg wisselen.

belize