Voordat je op vliegvakantie gaat, moet je ergens je auto kwijt. Rondom Schiphol heb je tal van mogelijkheden aan waar je auto kan afgeven. Het liefst krijg je een voordelige prijs en een goed gevoel dat je auto veilig staat als je eenmaal je auto hebt weggebracht.

Soorten parkeeraanbieders

De meeste parkeeraanbieders zijn 24 uur per dag open, zodat je ook midden in de nacht kan arriveren. De parkeerplaatsen zijn te onderscheiden in budget, service of kwaliteit. Bij budgetparkeren staat je auto meestal buiten en betaal je een lagere prijs. Kies je voor meer kwaliteit dan is vaak ook een binnen parkeerplaats beschikbaar.

 

Valet parkeren

Als je geen tijd hebt om zelf naar de parkeerplaats te tijden is er valet parkeren. Met valet parkeren rijd je zelf naar Schiphol en wordt je auto geparkeerd door een medewerker van het parkeerbedrijf. Dit scheelt als je weinig tijd wilt besteden aan het parkeren of als je snel op Schiphol moet zijn. Let wel op dat niet alle parkeeraanbieders dit aanbieden. Op bijvoorbeeld op XX wordt er een duidelijk weergave gemaakt welke parkeeraanbieder aan valet parkeren doet. Na de reservering wordt er duidelijk gemaakt waar de medewerker gaat staan of dat je van te voren een nummer moet bellen.

Shuttle parkeren

Als je ervoor kiest om je auto zelf naar het betreffende parkeerplaats te brengen, moet je daarna wel bij Schiphol kunnen komen. De goedkopere aanbieders zitten vaak buiten Schiphol. Niet echt fijn als je ook nog veel bagage mee hebt. Daarom word je bij de parkeerplaats met een shuttlebusje naar Schiphol gebracht. Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat je soms even moet wachten voor het busje er is. Hij kan namelijk net vertrokken zijn. De shuttleservice is inbegrepen bij de prijs. Tevens is de terugreis naar het parkeerplaats gratis geregeld.

Autosleutel

Wat gebeurt er met je autosleutel terwijl je op vakantie bent? Bij elke parkeeraanbieders kan dit verschillend zijn. Dit heeft met veiligheid, verzekering en/of parkeerlocatie te maken. Zo vragen sommige parkeeraanbieders een sleutel om een logische indeling te maken in de parkeergarages.

Terug van Vakantie

Bij je parkeerreservering heb je een telefoonnummer gekregen dat je belt als je weer op Schiphol bent gekomen. Een chauffeur haalt je vervolgens op. Bij shuttle parkeren pak je overigens gewoon de shuttle bus weer terug naar de parkeerplaats.