Europa, het populairste continent voor een citytrip of een weekendje weg. Op Reiseditie laten we je graag zien dat je een goedkope vlieg-, trein- of busreis kunt boeken om te genieten van indrukwekkende architectuur en een rijk cultureel leven. Op zoek naar een bruisend nachtleven? Ook dan ben je op Reiseditie in goede handen. Ontdek Europa via een goed gekozen stedentrip! Wij zetten voor jou de beste keuzes voor een stedentrip in 2018 op een rij. 

Europa in het kort

Europa heeft voor iedere reiziger wat wils. Of je nu voor het eerst met je vrienden naar het buitenland gaat, een singlereis wilt maken om mensen te ontmoeten of samen een romantisch weekendje weg wil gaan. Het aanbod in Europa is erg ruim en de meeste bestemmingen zijn dichtbij. We raden je aan om vooraf goed te kijken wat je uit je reis wil halen. Een stedentrip hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn en je kunt elementen als cultuur, architectuur en uitgaan gemakkelijk combineren. Maar, de ene stad is de andere niet. Daarom zet Reiseditie zet voor jou de hoogtepunten van Europa op een rij, geeft praktische informatie en werkt bovendien samen met vloggers en bloggers om jou te inspireren!

Europa één van de meest vreedzame continenten en werken (nu nog) 29 lidstaten samen op het gebied van veiligheid, handel en vrij verkeer van personen.

Europa heeft prachtige steden om te bezoeken. Verschillende kunststromingen, rijken, oorlogen en belangwekkende gebeurtenissen zorgen ervoor dat geen enkele stedentrip hetzelfde is. Vergaap je aan de Romeinse bouwwerken in Rome, geniet van het uitgaansleven in Berlijn of loop over de Karelsbrug in Praag.

Reiseditie adviseert jou waarom je juist in een maand een stedentrip naar een bepaalde stad moet boeken. Dat je niet ver weg hoeft of veel geld uit moet geven om een geweldige tijd te hebben wordt meteen duidelijk! Wij kijken naar ervaringen, prijs en verschillende aspecten van een stedentrip zoals cultuur, archictectuur en uitgaan.

Stedentrip Europa per maand in 2018

Met trots presenteren wij de onze lijst welke stad je het beste bezoeken kunt in welke maand. Klink op een link om meer te ontdekken over een stad en waarom Reiseditie juist in die maand deze stad in Europa uitlicht. Elke pagina is op dezelfde manier gestructureerd. Dit maakt het voor jou makkelijk om citytrips met elkaar te vergelijken mocht je toch besluiten om voor een andere stedentrip in Europa te kiezen. 

Stedentrip Januari: sprookjesachtig Praag
Oud en Nieuw, de tijd van een nieuw begin. Waar kun je beter het jaar 2018 starten dan in Praag? De stad die zichzelf meerdere keren heeft moeten heruitvinden. Geniet van winterse taferelen in de ‘gouden stad’. Praag is de ideale locatie voor een goede stedentrip of een heerlijk weekendje weg.

Stedentrip Februari: bijkomen in Madrid
Veel stedentrips in Spanje kennen als bestemming Barcelona en Sevilla. Prachtige steden maar ons hart gaat ook sneller kloppen van Madrid. In de zomer kan het drukkend warm zijn maar in februari is het gemiddeld ongeveer 12 graden. De feestdagen zijn achter de rug.

Stedentrip Maart: op chique in Gèneve

Prijzig en duur dat Gèneve hoor je vaak. Zwitserland is zeker niet goedkoop maar dankzij Reiseditie kun je genieten van alles wat de stad te bieden heeft en toch niet teveel geld uitgeven! Geniet van het prachtige Meer van Gèneve, prachtige Alpentoppen en de vele bezienswaardigheden.

Stedentrip April: Brussel

Een weekendje weg met Pasen kan dit jaar op of rond 1 april. Wij van Reiseditie kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om ver weg te gaan. Mede daarom is Brussel de beste keuze voor de Pasen.

Stedentrip Mei: veelzijdig Berlijn
De zon begint weer te schijnen en in de voorjaarsperiode wordt het weer aangenaam om over straat te lopen. Mei is de ideale maand om Berlijn te verkennen. De hoofdstad van Duitsland staat bol van de cultuur en fascinerende monumenten gewijd aan de Tweede Wereldoorlog. Tevens kent Berlijn een bijzonder uitgaansleven. Daarnaast is het openbaar vervoer naar goed Duits gebruik tot in de puntjes verzorgd.

Stedentrip Juni: onbekend Helsinki

Stedentrip Juli: zonnen in Valetta
Wellicht een onverwachte keuze maar Valetta, de hoofdtad van Malta, is in de zomervakantie een aanrader. Je kunt genieten van een een heerlijke zonvakantie en tegelijkertijd genieten van prachtige bezienswaardigheden.

Stedentrip Augustus: nagenieten in Boedapest
Boedapest, een heerlijke stad om aan het eind van de zomer een stedentrip te maken. Geniet van de zon en alle bijzondere gebouwen en bezienswaardigheden. Boeda en Pest worden gescheiden door de de machtige Donau. Wij raden je aan om een hotel in Buda te boeken, het meest levendige gedeelte van de stad.

Stedentrip September: romantisch Parijs
Het zomerseizoen is nu echt voorbij. Wellicht heb je in deze periode je nieuwe vlam ontmoet en ben je op zoek naar een eerste weekendje weg samen. Wij van Reiseditie, romantici in hart en nieren, adviseren je een heerlijk weekendje weg naar Parijs. Gemakkelijk bereikbaar met auto, trein of vliegtuig!

Stedentrip Oktober: la dolce vita in Rome
Een stedentrip in oktober is een mooie kans om de natte herfst even achter je te laten. Reiseditie adviseert om een goedkope vlucht naar Rome te boeken en te genieten van ‘la dolce vita’. In oktober is het nog aangenaam warm in Rome en zijn de meeste toeristen alweer vertrokken. Vergaap je aan prachtige overblijfselen uit de Romeinse tijd en de heerlijkste pasta’s. Omdat Vaticaanstad in Rome ligt, raden we je zeker aan om ook een kijkje te nemen op het Sint-Pietersplein. Onze local EmXXXX, vriend van Reiseditie, vertelt je graag meer over zijn stad!

Stedentrip November: verassend Tirana
Wij van Reiseditie durven buiten de gebaande paden te denken. Tirana, de hoofdstad van Albanië lijkt geen alledaagse keuze.

Stedentrip December: chique winkelen in Londen 
Kerst staat voor de deur en dat betekent dat er een hoop cadeau’s moeten worden gekocht. In Engeland is de kersttraditie veel sterken dan bij ons in Nederland.

Dit moet je nog meer weten voordat je op stedentrip

Ons motto is niet voor niks: blijven avonturieren! Om jouw avontuur tot een succes te maken hebben wij van Reiseditie nog wat laatste tips voor je. We hebben ons lijstje met ‘Stedentrips Europa per maand in 2018’ gepresenteerd en je al doorverwezen naar actuele wisselkoersen en welke munteenheden in Europa worden gebruikt.

Hoewel elke citytrip of reis verschilt, zijn er toch een paar algemene tips die we je mee willen geven.

Vaccinaties

Europa is redelijk veilig en je loopt een verlaagd risico op infecties. Toch raden we je aan even te kijken bij de GGD. We zouden het vervelend vinden als je stedentrip verandert in een nachtmerrie. Vaccineren is in Nederland niet duur.

In de meeste lidstaten kun je inmiddels met de Euro betalen, de gemeenschappelijke munt. Klik hier voor een overzicht welke munteenheid gebruikt wordt en wat de actuele wisselkoerzen zijn.

Wat mag ik meenemen?

We gaan er vanuit dat je niet bereid bent om extra te betalen om bagage mee te nemen. Binnen Europa gelden de volgende regels:

Kijk voor vertrek toch nog even HIER om te kijken of de regels niet gewijzigd zijn.