In mei op stedentrip naar Berlijn

De zon begint weer te schijnen en in de voorjaarsperiode wordt het weer aangenaam om over straat te lopen. Mei is de ideale maand om Berlijn te verkennen. De hoofdstad van Duitsland staat bol van de cultuur en fascinerende monumenten gewijd aan de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast kent Berlijn een bijzonder uitgaansleven. Ook is het openbaar vervoer naar goed Duits gebruik tot in de puntjes verzorgd.

Berlijn lijkt soms wel een groot openluchtmuseum. De vele musea, monumenten, standbeelden en gebouwen herinneren aan de roemruchte geschiedenis van de stad. In het zonnetje kun je heerlijk door de stad lopen en kiezen wat je wilt gaan bekijken. Eerst vertellen je wat over de geschiedenis van Berlijn en daarna geven we wat opvallende wetenswaardigheden!

Geschiedenis van Berlijn

Het is bijna onmogelijk om de geschiedenis van Berlijn in enkele zinnen samen te vatten. Toch hebben we een poging gedaan om de belangrijkste ontwikkelingen even op een rij te zetten.

 

Opvallende feitjes Berlijn

-De uitgestrekte metropool Berlijn wordt over het algemeen niet gezien als een stad aan de rivier, maar met meer dan 180 kilometer aan waterwegen binnen de stadsgrenzen, overtreft het gemakkelijk de beroemde kanalen van Amsterdam en Venetië. In feite heeft Berlijn meer kanalen dan enige andere stad in de wereld die worden verbonden door maar liefst 1.700 bruggen. Het is dan ook geen verrassing dat het varen over de rivier de Spree een van de beste manieren is om de bezienswaardigheden te bekijken.

-Als je je afvraagt ​​waarom de döner kebab zo veel voorkomt in de straten van Berlijn, komt dat omdat de stad naar verluidt de grootste Turkse bevolking ter wereld herbergt buiten Istanbul . Volgens de legende is de döner-kebab (of in ieder geval een variant ervan) eigenlijk in Berlijn uitgevonden.

-Dankzij de ondergrondse spoorwegnetwerken, uitgebreide bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, vluchttunnels, riolen en brouwerijkelders, wordt geschat dat 40% van de Berlijnse gebouwen ondergronds zijn, waardoor de stad bijna twee keer zo groot is als op het oppervlak. Het beste van alles is dat veel van de ondergrondse bunkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd, nu toegankelijk zijn voor rondreizende groepen, waaronder enkele geheime tunnels die door de nazi-partij worden gebruikt.

Reizen en overnachting

De eerste tip: zoek incognito in Google. Jouw zoekgeschiedenis wordt namelijk gevolgd en leidt vaak tot prijsstijgingen wanneer je kijkt voor vluchten en overnachtingen. Incognito zoeken doe je als volgt: Ctrl + Shift +N.

Je kunt ervoor kiezen om in het centrum te overnachten voor een stedentrip in Berlijn. Het aanbod van hotels en hostels is ruim. Wil je wat geld uitsparen? Kies dan voor een hotel in een van de buitenwijken. Het openbaar vervoer is uitstekend, goedkoop en makkelijk te volgen. Je staat vrijwel altijd binnen 30 minuten in het centrum!

Restauranttips

Onze vaste kenner van verschillende keukens heeft twee restaurant voor jou uitgelicht om heerlijk uit eten te gaan. Deze twee restaurants raden we je van harte aan!

 Weersverwachting en wisselkoers

Klik hier voor de actuele weersverwachting in Berlijn. Duitsland maakt onderdeel uit van de Eurozone. Daardoor kun je gewoon met de Euro betalen.