Weekendje weg met een stedentrip Londen

Reiseditie_Londen

Stedentrip Londen vliegtuig

Met een stedentrip Londen zie je het bruisende centrum van alles dat hip is en gebeurt tegen de charmante achtergrond van alle beroemde straten en pleinen. Dus ga op de trein of in het vliegtuig naar deze zinderende stad. Hier zijn onweerstaanbare tips voor je stedentrip Londen.

Lord Kitchener zong het in de jaren zestig:

London is the place for me
London this lovely city
You can go to France or America,
India, Asia or Australia
But you must come back to London city.

Reiseditie is het er helemaal mee eens. Het is altijd het juiste moment voor een citytrip Londen. Dit is een mini-gids met Reiseditie’s favoriete hotspots en must-sees in de Britse hoofdstad.

Lord Kitchener was een hoge officier van het Britse leger en een koloniale bestuurder die bekendheid verwierf vanwege zijn keizerlijke campagnes, vooral zijn beleid tegen de Boers en zijn vestiging van concentratiekampen tijdens de Tweede Boerenoorlog en later een centrale rol gespeeld in de vroege jaren onderdeel van de Eerste Wereldoorlog.

Geschiedenis Londen

De geschiedenis, cultuur en diversiteit van Londen worden weerspiegeld in de verhalen achter enkele van de populairste toeristische bezienswaardigheden van de stad.

Men denkt dat Londen in de prehistorie slechts een verzameling verspreide landelijke nederzettingen was. Speerkoppen en wapens uit de bronzen en ijzertijd zijn gevonden rond de Theems, en een recente archeologische opgraving bij Vauxhall ontdekte bewijs van een mogelijke houten brug over de Theems rond 3.000 jaar geleden!

Het waren de Romeinen die verantwoordelijk waren voor de stad die we vandaag kennen als Londen. Ze vielen Engeland binnen in 43 na Christus en richtten kort daarna de stad Londinium op. Er wordt gedacht dat de oorspronkelijke stad klein was – ongeveer zo groot als Hyde Park!

In AD60 stond Queen Boudica (ook bekend als Boadicia) van de Iceni-stam op tegen de Romeinen, die vluchtten. De stad werd platgebrand. Echter, de Romeinen hebben uiteindelijk de controle teruggekregen en Londen herbouwd, ditmaal met toevoeging van een Forum (markt) en Basilica (een zakencentrum) en langzaam een muur rond de stad aan het bouwen om het te beschermen tegen verdere invasie.

Dik The Square Mile
Het gebied binnen de verdedigingsmuur staat nu bekend als ‘The Square Mile’ of ‘The City’ en is het financiële centrum van het Verenigd Koninkrijk. Er is nog veel bewijs te vinden in de stad van de Romeinse stad Londinium, en vaak wanneer nieuwe gebouwen worden gebouwd en opgravingen worden gemaakt, worden spannende archeologische vondsten gedaan!

De Romeinen vertrokken aan het begin van de 5e eeuw terwijl het Romeinse rijk uiteenviel, waardoor Londen grotendeels verlaten was. Groot-Brittannië werd binnengevallen door de

Een drukke stad!

De stad groeide op binnen de oorspronkelijke Romeinse muren, die werden gerepareerd en opgebouwd. Huizen waren gemaakt van hout en gips en heel dicht opeengepakt, met de bovenste verdiepingen die over de straten leunden, die geplaveide of vuil waren. Vuilnis werd uit de ramen naar beneden gegooid!

Tudor Londen
Londen was het centrum van handel en regering onder de Tudor-monarchen. We weten dat er rond 1600 ongeveer 200.000 mensen in Londen woonden. Er waren drie belangrijke bevolkingsgroepen: binnen de oude stadsmuren, in het nabijgelegen stadje Westminster en aan de zuidkant van de rivier in Southwark. Het grootste deel van Londen zoals we het nu kennen was nog steeds velden. De Tudors vestigden een aantal paleizen in Londen en het omliggende gebied en maakten ook hertenparken, zodat ze konden genieten van hun favoriete jachtbenodigdheden. U kunt nog steeds herten zien in Richmond Park, in Zuid-Londen.

Scheepsbouw en onderzoek
De rivier de Theems was erg belangrijk in Tudor-tijden omdat de Britse marine werd uitgebreid. Er werden scheepswerven gebouwd en er werden schepen gestuurd om de wereld te verkennen, bijvoorbeeld Amerika en India.

Shakespeare en The Globe
De eerste theaters werden in die tijd in Londen gebouwd. De bekendste is natuurlijk The Globe, waarin Shakespeare een aandeel bezat. Zijn toneelstukken werden daar uitgevoerd. Het oorspronkelijke theater werd in 1613 afgebrand en onmiddellijk heropgebouwd, maar in 1642 door de puriteinen gesloten. In de jaren 1990 werd een nieuw Globe Theatre gebouwd, zo dicht mogelijk bij het origineel, en bloeit met constante producties van toneelstukken van Shakespeare.

Dan nu weer even terug naar het heden van het bruisende Londen!

Top 3 voor een stedentrip Londen:

Harry Potter
Geniet van een betoverend dagje uit met een rondleiding achter de schermen van de Harry Potter-films in Warner Bros. Zie uit eerste hand de sets, kostuums en rekwisieten die in alle Harry Potter-films worden gebruikt en stap binnen enkele van de locaties van de films, waaronder de Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus en de hut van Hagrid.

Harry_Potter_Reisedite

Tower of Londen

Volg een rondleiding met een van de Yeoman Warders rond de Tower of London, een van ‘s werelds beroemdste gebouwen. Ontdek de 900-jarige geschiedenis als het koninklijk paleis, gevangenis en executieplaats, arsenaal, juweelhuis en dierentuin! Kijk omhoog naar de Witte Toren, ga op je tenen door een slaapkamer van een middeleeuwse koning en bewonder de kroonjuwel

Londen_Eye_Reisedite

Londen Eye

De Coca-Cola London Eye is een belangrijk kenmerk van de skyline van Londen. Het biedt enkele van de beste uitzichten van Londen uit de 32 capsules, elk met een gewicht van 10 ton en met maximaal 25 personen. Klim aan boord voor een adembenemende ervaring, met een onvergetelijk perspectief van meer dan 55 van de beroemdste bezienswaardigheden van Londen – allemaal in slechts 30 minuten!

Tower_of_Londen_Reiseditie

Reizen en overnachting

De eerste tip: zoek incognito in Google. Jouw zoekgeschiedenis wordt namelijk gevolgd en leidt vaak tot prijsstijgingen wanneer je kijkt voor vluchten en overnachtingen. Incognito zoeken doe je als volgt: Ctrl + Shift +N.

Je kunt ervoor kiezen om in het centrum te overnachten voor een stedentrip Londen. Het aanbod van hotels en hostels is ruim. Wil je wat geld uitsparen? Kies dan voor een hotel in een van de buitenwijken. Het openbaar vervoer is uitstekend, goedkoop en makkelijk te volgen. Je staat vrijwel altijd binnen 30 minuten in het centrum!

Weersverwachting en wisselkoers

Klik hier voor de actuele weersverwachting in Londen en hier voor de actuele wisselkoers van de Engelse ponden naar de Euro. Wij hebben de beste sites voor je geselecteerd voor een ideale stedentrip Londen!