ALGEMENE INFO
Officiële naam: Franse Republiek
Ligging: ten zuiden van België
Hoofdstad: Parijs
Oppervlakte: 547.030 km²
Staatsvorm: republiek
Inwoners: 59.329.651
Bevolking: Fransen. Er zijn minderheden van Frans Basken, Noord-Afrikanen (vooral Algerijnen en Marokkanen), Spanjaarden, Portugezen en andere Europeanen.
Talen: Frans
Religies: rooms-katholicisme (90%), protestantisme, islam, jodendom
Munt: Euro

VERVOER EN VERBLIJF

REISDOCUMENTEN
Paspoort / Identiteitskaart.

VACCINATIE / GEZONDHEID
Geen vaccinatie verplicht of noodzakelijk.

KLIMAAT
Frankrijk kent een gematigd klimaat met veel regionale verschillen. Het noorden heeft een klimaat dat hetzelfde is als dat van België en Nederland. Zuid-Frankrijk leunt aan tegen een aangenaam mediterraan klimaat. Temperaturen en neerslag zijn ook erg afhankelijk van hoogteverschillen. Frankrijk kent enkele bergketens met toppen die bedekt zijn met eeuwige sneeuw.

BEZIENSWAARDIGHEDEN
De Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Notre Dame zijn misschien wel dé symbolen van Parijs. De stad heeft echter veel meer te bieden; musea, monumenten, parken, tuinen en wat te denken van het winkelaanbod. Voor een overzicht van enkele leuke uitjes en attracties in Parijs ziet u op Parijs à la carte.

Parijs is perfect als stedentrip voor een (lang) weekend. Op internet zijn verschillende aanbieders waar u online een stedentrip kunt boeken. Vaak met leuke aanbiedingen. Reis met trein, bus of vliegtuig. Voor tips over uw stedentrip naar Parijs kunt u terecht bij de reisgids van tipparijs.nl.