Op zoek naar een paar dagen eruit? Bezoek Praag en waan je in een openluchttheater. Laat je tijdens deze citytrip verrassen door de prachtige gebouwen, dompel je onder in het culturele leven en geniet van de rijke biertraditie. Boven alles, Praag ligt op slechts een uurtje vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven.

Praag in het kort

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en is inmiddels uitgegroeid tot één van de hotspots van Europa en wordt ook wel de Gouden Stad genoemd. Liefhebbers van architectuur, kunst en geschiedenis kunnen hier hun hart ophalen. Daarnaast vormt de rijke biertraditie de basis voor een swingend uitgaansleven. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, Praag heeft alles in huis voor een gevarieerde en bijzondere citytrip.

Verder op deze pagina vertellen we je graag over de volgende zaken:

  • Geschiedenis
  • Bezienswaardigheden
  • Verborgen juweeltjes
  • Uitgaansgelegenheden
  • Overnachten
  • Vervoer
  • Tips
  • VLOG?BLOG van een Praagganger

Klik verder naar het onderwerp van jouw interesse of bekijk rustig de hele pagina!

GESCHIEDENIS

Karel IV speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Praag. Tijdens je stedentrip zul je op allerlei plekken verwijzingen tegenkomen naar de voormalige koning. De meest in het oog springende is de Karelsbrug.

Praag

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Karelsbrug

Als je eenmaal een vliegticket hebt geboekt en in Praag bent, ontkom je bijna niet aan een wandeling over de Karelsbrug. De eerste steen werd gelegd in 1357 door Karel IV. Geniet van het prachtige uitzicht over de rivier de Vltava, de beelden aan de zijkanten of de straatartiesten die op de Karelsbrug staan.

 

 

 

 

de Karelsbrug (foto moet worden aangepast).

 

Joodse Wijk

Praag heeft een grote Joodse wijk. Met een combi-ticket kun je de begraafplaats, synagoge ….. bezoeken. Alle gebouwen bevinden zich op loofafstand van elkaar.

Franz Kafka

Wie Praag zegt, zegt Franz Kafka.

VERBORGEN JUWEELTJES

Tot zover de meest bekende hotspots. Om je citytrip naar Praag nog wat extra glans te geven raden wij je aan om een kijkje te nemen bij de volgende verborgen juweeltjes.

KGB museum

Deze privécollectie een museum noemen is wellicht wat overdreven. Een bijzonder enthousiaste hobbyist toont zijn collectie, zingt Sovjet-liederen uit volle borst mee en maakt knalgeluiden wanneer hij oude wapens toont. Dit plaatje wordt vervolmaakt door borstbeelden van Stalin en Lenin.

De tour duurt ongeveer een uur en vindt op vaste tijden plaats.

Operatie Anthropoid

Op 27 mei 1942 werd Reichsprotektor Reinhard Heydrich neergeschoten door Tsjechische verzetsstrijders. Deze daad van verzet werd door de Duitse leiding vergolden op de burgerbevolking. Bezoek de beroemde bocht waar de SS- generaal werd doodgeschoten en reis vervolgens door naar de Heilige Cyrillus en Heilige Methodiuskerk om te zien waar de daders uiteindelijk zijn omgekomen in een vuurgevecht met het Duitse leger.

De bocht zelf is inmiddels onderdeel van een rondweg en behalve een informatiebord herinnert weinig aan dit historische feit. Mocht je een plek willen bezoeken waar weinig andere toeristen komen en willen stilstaan bij de geschiedenis dan is deze plek zeker een aanrader.

 

 

Reizen en overnachting 

De eerste tip: zoek incognito in Google. Jouw zoekgeschiedenis wordt namelijk gevolgd en leidt vaak tot prijsstijgingen wanneer je kijkt voor vluchten en overnachtingen. Incognito zoeken doe je als volgt: Ctrl + Shift +N.

Je kunt ervoor kiezen om in het centrum te overnachten. Het aanbod van hotels en hostels is ruim. Wil je wat geld uitsparen? Kies dan voor een hotel in een van de buitenwijken. Het openbaar vervoer is uitstekend, goedkoop en makkelijk te volgen. Je staat vrijwel altijd binnen 30 minuten in het centrum!

Tips

In Tsjechië is de officiële munt de Tsjechische Kroon (CZK) maar de meeste bars, winkeliers en restaurants accepteren ook gewoon euro’s. Let op, betalen in Kronen is wel goedkoper. Gelukkig is Tsjechië lid van de Europese Unie wat betekent dat een identiteitskaart voldoende is om het land binnen te komen.

het openbaar vervoer in Praag is uitstekend geregeld. Zowel in het centrum als van en naar de buitenwijken gaan er voldoende bussen, trams en metro’s.

Nog niet helemaal overtuigd? Klink/bekijk HIER dan voor de blog/vlog van NAAM om meer te weten te komen over Praag.

Weersverwachting en wisselkoers

Klik hier voor de actuele weersverwachting in Praag en hier voor de actuele wisselkoers van de Tsjechische Kroon naar de Euro. Wij hebben de beste sites voor je geselecteerd.

Last but not least…

Kijk altijd voor de actuele vaccinaties per land.