In maart op stedentrip naar Genève

‘Toch wel erg duur dat Genève’, hoor je vaak. Zwitserland is zeker niet goedkoop maar dankzij Reiseditie kun je genieten van alles wat de stad te bieden heeft en toch niet teveel geld uitgeven! Geniet van het prachtige Meer van Genève, prachtige Alpentoppen en de vele bezienswaardigheden.

Genève hoeft helemaal niet duur te zijn. Met wat tips op deze pagina, vooral op het gebied van restaurants en overnachtingen, kun jij genieten van deze prachtige stad. In maart begint de zon weer te schijnen en dit is de ideale tijd om te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Het bijzondere meer van Genève en de bergachtige omgeving vormen een prachtig decor in het aangename voorjaarszonnetje. Eerst vertellen je wat over de geschiedenis van Genève en daarna geven we wat opvallende wetenswaardigheden!

Geschiedenis van Genève

Romeinse tijd en daarna
Genève werd voor het eerst bekend als een Romeinse nederzetting in 58 voor Christus. Genève groeide al snel uit tot een belangrijke handelsstad in het hart van Europa tijdens de Middeleeuwen. Vanwege de strategische ligging was de stad meerdere keren een belangrijk doelwit van verovering. Uiteindelijk werd de stad een onafhankelijke republiek in 1535.

Edict van Nantes
Na de herroeping van het Edict van Nantes in het midden van de 16e eeuw, werd Genève een belangrijk toevluchtsoord voor vervolgde protestanten uit heel Europa. Dankzij de leer van onder andere Johannes Calvijn, explodeerde de bevolking van Genève door de komst van vluchtelingen. Daardoor kreeg Genève de titel “Protestant Rome”. Deze periode bracht ook de eerste golven van horlogemakers, juweliers en andere handwerkslieden die Genève wereldberoemd zouden maken.

Vorming van Genève
In de loop van de volgende eeuwen trok Genève veel rijke aristocraten aan, die zich rondom de stad vestigden. Filosofen als Voltaire en Jean-Jacques Rousseau en kunstenaars volgden al snel. Dit droeg bij aan de verfijning van de stad.

Henry Dunant
In 1864, stichtte Henry Dunant het Rode Kruis. Deze organisatie legde de basis voor de moderne opvatting van de stad als internationaal centrum en voorvechter van de mensenrechten.

Huidig Genève
Genève is tegenwoordig een samensmelting van het beste van zijn geschiedenis, put uit zijn vele culturele invloeden en biedt een toevluchtsoord van vrede dat als voorbeeld dient voor de rest van de wereld.

Opvallende feitjes Genève

-De duurste fles wijn die ooit op een veiling werd verkocht, was bij Christie’s in Genève. Michael Ganne betaalde $ 304.375  voor een Frans Chateau Cheval Blanc uit 1947 in 2010.

-Het grootste aantal rozen in Genève is te vinden in ‘La Roserarie’ in het Parc de la Grange aan de zuidkant van het Meer van Genève. Het bevat meer dan 10.000 rozen.

-Hoewel ze niet goedkoop zijn is het toch leuk om te weten dat Genève maar liegst 13 Michelin-sterrenrestaurant

 Top 3 bezienswaardigheden stedentrip Genève

Dagtrip naar Chamonix en de Mont Blanc
De Alpen zijn dichtbij. De Mont Blanc ken je misschien als vaak beklommen berg tijdens de Tour de France. Ga de uitdaging en beklim deze indrukwekkende Alpenreuzen!

St. Pierre Kathedraal
De kathedraal staat op de heuvel in is vanuit de hele stad te zien. In de 12e eeuw heeft de kathedraal de vorm gekregen die je vandaag de dag ziet. Verschillende oorlogen en branden hebben de kathedraal gedurende de eeuwen erg veranderd maar altijd is dit architectonische hoogstandje weer wederopgebouwd. De Neo-klassieke gevel komt uit de 18e eeuw. Na het beklimmen van de 157 treden heb je vanuit noorden van de kathedraal een mooi uitzicht over de stad en het meer van Genève.

Fontein van Genève (Jet d’Eau)
Een stedentrip naar Genève is niet compleet zonder een bezoekje aan de fontein,  een belangrijk symbool van de stad. Wist je dat er maar liefst 500 liter water per seconde wordt gespoten tot een hoogte van 140 meter!

Reizen en overnachting

De eerste tip: zoek incognito in Google. Jouw zoekgeschiedenis wordt namelijk gevolgd en leidt vaak tot prijsstijgingen wanneer je kijkt voor vluchten en overnachtingen. Incognito zoeken doe je als volgt: Ctrl + Shift +N.

Je kunt ervoor kiezen om in het centrum te overnachten voor een stedentrip in Genève. Het aanbod van hotels en hostels is ruim. Wil je wat geld uitsparen? Kies dan voor een hotel in een van de buitenwijken. Het openbaar vervoer is uitstekend, goedkoop en makkelijk te volgen. Je staat vrijwel altijd binnen 30 minuten in het centrum!

Restauranttips

Onze vaste kenner van verschillende keukens heeft twee restaurant voor jou uitgelicht om heerlijk uit eten te gaan. Deze twee restaurants raden we je van harte aan!

 Weersverwachting en wisselkoers

Klik hier voor de actuele weersverwachting in Genève. Zwitserland maakt geen onderdeel uit van de Eurozone. Er wordt betaald met de Zwitsere Frank.