Weekend weg bestemmingen dichtbij

Wilt u graag een weekend weg maar niet te ver? En weet u ook nog niet op welke bestemming u een weekendje wilt doorbrengen? Dat is heel begrijpelijk, want er zijn talrijke leuke bestemmingen voor een weekend weg. Juist ook als u dichtbij huis wilt blijven zijn er veel goedkope weekendarrangementen te vinden. Een goede tip voor het zoeken en boeken van een weekend weg is dan de website. Daar kunt u aan de hand van de informatie over weekend trips in Nederland, Belgie, Luxemburg en Duitsland uitzoeken welke weekendbestemmingen het beste bij uw wensen passen. Ook kunt u kiezen op weekend thema’s, zoals sauna en wellness, gastronomie, wandelen en fietsen, golfen of kiezen voor een weekend weg aan zee.

Kerstarrangementen in hotels aan zee

Een hotelarrangement aan zee biedt in elk seizoen van het jaar voor iedereen wat wils. Maar in de kerstvakantie is de kust extra sfeervol. Een weekendje weg naar deze bestemming is ideaal. Veel hotels bieden speciale waarbij je lekker kunt uitwaaien aan zee en heerlijke diners krijgt voorgeschoteld. Breng daarnaast een bezoekje aan een zeeaquarium of museum. Of doe een dagje cultuur op in historische steden in de buurt van de kust. Denk bijvoorbeeld aan Leiden, Den Haag of Haarlem.

Boek eens een kerstarrangement in een hotel in gezellige badplaatsen aan zee, zoals Noordwijk aan Zee, Egmond aan Zee, Zandvoort, Bergen aan Zee of De Koog op Texel. Allemaal leuke plaatsjes aan de kust van Noord-Holland. Vanuit je hotel kun je mooie wandelingen maken door de duinen, slenteren over de boulevard, winkelen in het met lichtjes en kerstbomen aangeklede centrum of uitwaaien langs de woeste branding van de zee. Warm daarna op in de sauna, bij de openhaard of met een warm drankje in de bar van je hotel.

Maar ook in Zeeland heb je een grote keuze kerstarrangementen in hotels in toeristische plaatsjes aan zee die ook in de winter erg leuk zijn, zoals Renesse, Domburg of Cadzand. De provincie Zeeland is bekend om de vele vis specialiteiten. Dat ga je zeker ook merken in de samenstelling van het culinaire kerstdiner van je kerstarrangement.